Team DANS!

Manoe is gestart met dansen toen ze 9 jaar oud was. Ze startte de eerste jaren met jazzdanslessen, maar begon tijdens haar middelbaar ook ballet en hiphop te volgen. Daarnaast heeft ze in demogroepen gedanst die vaak deelnamen aan wedstrijden en optredens. Vanaf 15-jarige leeftijd begon Manoe zelf dansles te geven op verjaardagsfeestjes en danskampen. Het lesgeven beviel haar enorm en dus besloot ze vast dansjuf te worden. Ze woonde langere tijd in Zuid-Amerika en volgde er verschillende dansstijlen (brasileiro, reggaeton, bachata) waardoor haar lessen vaak een zuiders tintje krijgen. Voor Manoe komt de funfactor in de dansles op de eerste plaats! Manoe maakt sinds 2017 deel uit van het DANS!Hoboken team.

Rani danst al van haar 4 jaar. Al vanaf jonge leeftijd waren muziek en bewegen heel belangrijk voor haar. Als danser wil ze zoveel mogelijk leren in verschillende stijlen. Ze volgde les in hiphop, dancehall, popping, vogue, girly, house, choreografie, enz. Ook danste ze al in enkele dansproducties zoals TODAY o.l.v. Let’s Go Urban. Daarnaast deed ze ervaring op in enkele artistieke opdrachten. In augustus 2019 danste ze bijvoorbeeld nog in de promospot van ‘De slimste mens’. Tenslotte nam Rani als lid van XN-TRICK deel aan vele nationale en internationale danswedstrijden waar ze in 2014 de titels Belgisch, Europees en wereldkampioen behaalde. Sinds 2017 geeft ze wekelijks danslessen en geeft ze tijdens de vakanties vaak workshops en danskampen. 

Naast haar grote passie voor dans, werkt Rani ook erg graag met kinderen. Ze is namelijk afgestudeerd als enthousiaste juf lager en kleuteronderwijs. Door dansles te geven combineert ze beide werelden. Haar doel is om haar passie voor dans over te dragen aan alle dansers in haar les, maar ze wil vooral ook leren van de kinderen die haar lessen volgen. Rani vervoegde het DANS!Hoboken team in 2020. 

Lore haar passie is dansen; ze doet het dan ook al van kleins af aan. Lore houdt ervan te bewegen op muziek en zelf toffe dansjes te maken. Daarnaast geniet ze ook met volle teugen van het deelnemen aan spannende optredens. Lore volgde al les in verschillende dansstijlen, zoals ballet, hip-hop, funky jazz en jazz. Ze probeert haar dansrepertoire zo veel mogelijk uit te breiden door les te volgen bij verschillende dansscholen. Zo danste ze al bij Movements, IJvi Hagelstein en DANS!Hoboken natuurlijk. Lore overweegt om later kleuterjuf te worden en om die reden heeft ze in 2018 besloten onze dansjuf van de kleuters te ondersteunen. Op deze manier kan ze haar interesses combineren, ze werkt namelijk heel graag met kinderen en kan zo veel bijleren over het lesgeven. 

Charlotte danst zelf van kinds af aan in verschillende stijlen. Van hiphop tot jazzdans en modern, ze probeert om een mix van alle stijlen in haar eigen lessen te gebruiken. Ze heeft ook al heel wat ervaring in het jeugdwerk: met een attest animator, hoofdanimator en instructor op zak, is ze het gewoon om met kinderen te werken. Charlotte maakt sinds 2019 deel uit van het DANS! team. 

Lotte is opgegroeid in de danslessen van haar mama, die een dansschool leidde. Het sprak dus voor zich dat ze vanaf haar 3 jaar ook zelf begon te dansen. Tot haar 16 jaar volgde Lotte jazzdanslessen en ging ze geregeld op dansstage. Erna raakte ze steeds meer geïnteresseerd in andere dansstijlen en maakte ze de overstap naar hiphop. Bij Let’s Go Urban volgde ze verschillende stijlen zoals locking, new jack en new style. Ze kreeg er ook de kans mee te dansen in Night of the Proms en in Is it Love?, een productie in samenwerking met de Vlaamse Opera. Lotte maakte daarnaast ook enkele jaren deel uit van de Breakabilly’s, een groepje dat op verscheidene events optrad met een fusie van hiphop en oudere dansstijlen, zoals Charleston, Swing en Jive. De laatste jaren volgt ze enkel nog les modern en laat ze het optreden liever aan haar groepen over. Lotte begon namelijk op 15-jarige leeftijd ook dansles te geven. Werken met kinderen was haar passie en ze zette deze interesse ook voort in haar studies. Zo werd ze leerkracht in het middelbaar. Lotte vervoegde het DANS! team in 2017 en zorgt naast het lesgeven ook voor de ondersteuning van onze organisatie. 

 

Stephanie danst al zo lang ze zich kan herinneren en maakte reeds als kind graag dansjes die ze dan samen met vriendinnen opvoerde. Ze heeft een stevige basis in klassiek en modern ballet en jazz. Als tiener ging Stephanie elke zomer met de dansschool op dansstage in Londen, waar ze veel heeft bijgeleerd en haar horizon in dansstijlen enorm heeft kunnen verbreden. In haar studententijd ontdekte ze salsa en nadat haar eigen kindjes uit de pampers waren is ze zelf ook terug aan de barre gaan staan. Stephanie gaf al vaak dansles aan kinderen. Zo gaf ze in het verleden reeds dansles, organiseerde ze mee danskampen en voorzag ze ook workshops op school. Ze werkt heel graag met kinderen en is dan ook leerkracht in het middelbaar. Stephanie maakt sinds 2021 deel uit van het DANS! team.